Reis 3: 5-Daagse reis Going maart 2020

zaterdag 14 maart t/m woensdag 18 maart 2020

DEZE REIS HEBBEN WE NA HET SUCCES VAN VORIG JAAR OPNIEUW IN ONS PROGRAMMA OPGENOMEN

Deze reis bied je de mogelijkheid om drie dagen te skiën in het grootste aaneengesloten skigebied “Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental” in Oostenrijk.
Going is één van de dorpen in dit gebied. Ellmau, Scheffau, Söll, Itter, Hopfgarten, Brixen en Westendorf zijn de andere dorpen die per ski te bereiken zijn.
Bij onze reizen staat gezelligheid en ontspanning altijd voorop.
Niets moet en veel kan.
Je bepaalt zelf wat je op de drie dagen gaat doen. Lekker skiën in een groepje van gelijk niveau of wandelen in de prachtige omgeving van het hotel of met de lift omhoog en in een berghut lekker in de zon zitten, een dorpje bezoeken etc.

De reis
We vertrekken op zaterdagmorgen 14 maart rond 05.30 uur vanuit Meerkerk met een Royal-class bus van M-Tours, met natuurlijk weer Hans achter het stuur, naar Going in Oostenrijk waar we aan het einde van de middag aankomen.
Na een prima maaltijd en een goede nachtrust stap je zondag fris en uitgerust op de ski’s, of trek je de wandelschoenen aan voor een stevige wandeling. De loipes beginnen naast het hotel dus dat is ook nog een mogelijkheid.
Bovendien kunnen we op zondag en maandag ook gebruik maken van de bus, als dit door mindere sneeuwcondities noodzakelijk is. We kunnen dan in het gebied van bv Kitzbühel gaan skiën.
Op dinsdag 17 maart aan het begin van de avond en na een avondmaaltijd (optioneel) vertrekken we weer richting Nederland en zijn we naar verwachting op woensdag 18 maart rond 07.00 uur weer in Meerkerk.

Verblijf
We verblijven deze reis in het uitstekende en gezellige familiehotel Blattlhof (hotel Blattlhof) in Going op basis van halfpension. (vanaf avondmaaltijd op zaterdag t/m ontbijt op dinsdag)
Dit hotel ligt aan de doorgaande weg van Wörgl naar St Johann op de grens van de plaatsjes Going en Ellmau.
We hebben hier tot 1 december een optie op 6 één-persoonskamers en 9 twee persoonskamers, daarna op aanvraag en beschikbaarheid.
De kamers beschikken allemaal over een badkamer met bad of douche en WC, Föhn, Badjas, Radio, telefoon, kabel-TV, gratis Wifi, safe en balkon.
Het hotel heeft ook een uitgebreide Welness, met o.a. een Sauna, Infrarood cabine en zonnebank waar gratis gebruik van kan worden gemaakt.
’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 4 gangenkeuzemenu met een salade- en dessertbuffet.
’s Middags na ca. 4 uur is er ook nog een zogenaamde “Schifahrerjause”. Dit kan een kom soep zijn of iets anders lekkers.
Voor het hotel stopt een gratis skibus, die je desgewenst naar Going of Ellmau brengt.
Op de laatste avond kan er voor het vertrek naar Nederland in het hotel nog gegeten worden.
.
Het skigebied
Going maakt deel uit van het aaneengesloten skigebied “Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental”.
Alle dorpen in dit gebied zijn onderling verbonden en op de verbinding tussen Going en Ellmau en die tussen Brixen en Westendorf na hoef je hiervoor niet steeds helemaal terug naar het dal te skiën.
Het gebied bestaat hoofdzakelijk uit blauwe en rode pistes, waardoor je lekker en relaxed kunt skiën. De meeste pistes zijn bovendien voorzien van sneeuwkanonnen. Op en paar sleepliften op de oefenweides na worden de pistes ontsloten met moderne stoeltjesliften en gondels.
De dalafdalingen van Going, Ellmau, Scheffau, Söll, Itter en Westendorf liggen op een noordhelling en zijn dus lang sneeuwzeker.

Helm
Hoewel we het dragen van een helm (nog) niet willen verplichten, adviseren dringend om voor uw eigen veiligheid tijdens deze reis bij het skiën wel een helm te dragen.

Inclusief:
– Royal Class busreis
– 3 overnachtingen in Hotel Blattlhof
– Half pension arrangement
– Toeristenbelasting
– Boekingskosten

Exclusief:
– liftpas (ca. € 125,- voor een driedaagse pas)
– Avondmaaltijd op dinsdagavond – ter plaatse af te rekenen
– Reis- en/of annuleringsverzekering – Deze dient u desgewenst zelf af te sluiten.

Prijzen per persoon:
(gebaseerd op minimaal 20 deelnemers in de bus)
– 2-persoons kamer – € 457,–
– 1-persoons kamer toeslag (maximaal 5 kamers) – € 45,–

Op de sluitingsdatum (30 november 2019) wordt beslist of er voldoende deelnemers zijn om de reis door te laten gaan.

Aanbetaling:
€ 75,– per persoon, na inschrijving over te maken op rekeningnummer:
NL13RABO0395017092, t.n.v Skivereniging Grote Rivieren, Hardinxveld onder vermelding van Going 2020

Inschrijfformulier:
Een digitaal inschrijfformulier en onze privacyverklaring is via de website te downloaden.
Het inschrijfformulier is:
– als bijlage te versturen naar het e-mailadres:
skivereniginggroterivieren@gmail.com
– uit te printen en op te sturen naar het secretariaat,
Concordiaweg 95 4206 BG Gorinchem
– aan te vragen bij de secretaris van de skivereniging
Grote Rivieren-Drechtsteden(06-53715712).

Sluitingsdatum : 30 november 2019